Hvilken slags pærer er bedst? HPS vs MH

hps

Første gang jeg groede indendørs gik jeg ikke op i hvilke pærer jeg brugte. Jeg gik mere op i hvor mange watt jeg brugte. Men efter lidt tid, og jeg fik sat mig mere ind i tingene om groning. Og samtidig med at jeg lærte mere og mere. Investerede jeg også i det rigtige udstyr som passede til mig og mine behov.

Jeg fandt hurtigt ud af at, det er vigtigt at have styr på sit ”kvadrat” og planterne osv. Hvis der ikke er styr på fx planter, vandingen eller ventilationen, så vil pæren alligevel ikke kunne give det fulde resultat, som man ønsker.

HPS grow

For at ens grow skal give det bedste udbytte er der mange faktorer som spiller ind, og som har en vigtig rolle i forhold til de forventninger man har herom. Jeg vil gerne skrive lidt kort om min personlige erfaring med HPS og MH-pærer, også kaldet HID belysningen. 

Hps er en forkortelse for High Pressure Sodium. HPS, Er efter min personlige mening den bedste type pærer når det altså kommer til blomstringsperioden. Hps har nemlig det spektrum og den intensitet som egner sig bedst til blomst. Jeg har dog også brugt hps til vegative mine planter, hvilken også fungere rigtig fint for mig, endda med super gode resultater. Efter min erfaring har særligt de små detaljer også en stor rolle i den sidste ende. Derfor bruger jeg Hps i blomst og MH i den vegative fase. Så jeg kan imitere solens lys bedst muligt uanset hvor mine planter er i deres cyklus. 

MH grow

MH er forkortelsen for Metal Highlite. Som skrevet ovenover, så bruger jeg hps pærer til blomstringsfasen, men når jeg så har mine planter til at stå i vegativ fase, vælger jeg her at bruge Mh pærer. Mh pærer bruger jeg kun i vegativ fase, for at planterne udvikler sig hurtigere og for at få mere buskede planter. Grunden til at jeg ikke bruger MH i blomst er fordi at, MH udskiller et blåt skær i lyset, som også kaldes blåt spektrum, og dette spektrum egne sig ikke til blomstring.  Jeg anbefaler ikke at bruge en MH-pærer i blomst, men den anden vej rund kan jeg sagtens anbefale at bruge hps til både blomstring og vegativ fase.

Men måske leder du bare efter en meget god massagestol? Så læs med her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *